Så blir ni ett grönare företag!

Bli mer miljösmart med fem enkla tips

Bli mer miljösmarta. Förutom att hjälpa dig att sova lugnare, må bättre och spara pengar kan det ge en extra skjuts till ditt företag och varumärke.

Det är lätt att bli miljösmart, och små justeringar kan göra en stor skillnad för miljön – och för ditt företag, både i form av sparade pengar och bättre affärer. Det måste börja någonstans och ifrån de små stegen tar vi oss vidare till de större.

1. Se över dina inköp
Köp miljövänliga produkter som oblekt papper och ekologisk tvål. Överväg att köpa begagnade prylar och möbler, det sparar både pengar och miljö. Välj produkter som är närproducerade, det innebär kortare transporter och därmed lägre kostnad och mindre utsläpp.

2. Spara el
Att se över din elförbrukning sparar inte bara miljön utan även pengar. Kontrollera att det inte läcker vid fönster och dörrar. Släck lampor och stäng av alla apparater när de inte används – standby-läge drar ström. Förenkla genom att använda grenkontakter med avstängningsknapp, eller koppla in en timer.

3. Lys upp rätt
Belysningen står för ungefär 20 procent av elanvändningen så byt ut glödlampor mot LED-lampor, använd energismarta lysrör och installera rörelsesensorer på toaletterna. Dra undan persienner och gardiner och möblera så att du tar vara på dagsljuset.

4. Välj underleverantörer
Har du servicelösningar för att ta hand om dina blommor eller städning gör det stor skillnad att välja någon som också har ambitionen att arbeta miljösmart. Glöm inte bort att välja miljömärkt el.

5. Skippa Engångsprodukter
Byt från pappservetter till handdukar på toaletten så sparar du pengar, träd och energi. Varför inte satsa på tygkassar med firmatryck istället för plastpåsar, har du tur fortsätter kunden att använda dem och sprider på så sätt ditt varumärke.mer 

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top