Pulpac AB
Pulpac AB

Pulpac AB

Om oss

Företaget PulPac

PulPac erbjuder den banbrytande tillverkningstekniken Dry Molded Fiber, som kan användas till mat-vänliga förpackningar och engångsartiklar med målet att ersätta befintliga plastprodukter. Dry Molded Fiber är en industriell metod som konverterar cellulosafibrer till hållbara, hög-presterande produkter.

PulPac är baserat i Göteborg och är teknikledare och patentägare till Dry Molded Fiber – men vill inte hålla tekniken för sig själv. För att inspirera och skapa förändring mot en hållbar framtid, tror PulPac på samarbeten inom den globala förpackningsindustrin. Därför använder sig PulPac av en affärsmodell som baserar sig i licensering av tekniken. Genom att bli licenstagare får förpackningsdistributörer rätten till att producera produkter i Dry Molded Fiber samtidigt som de får stöd i utveckling, design och att skapa en hållbar värdekedja.

Dry Molded Fiber

Dry Molded Fiber är den första nya tekniken inom fiberformning på 100 år. Det unika med tekniken är först och främst att processen använder sig av knappt något vatten i jämförelse med traditionella fiberformnings-tekniker. Tack vare detta krävs det mycket mindre el och tekniken släpper ut 80% mindre koldioxid än andra förpackningstekniker. Dry Molded Fiber är dessutom likgiltig med plastproduktion när det kommer till produktionsnivå och enhetspris. Den totala cykeltiden för en produkt såsom en sked är 3.5 sekunder inklusive den faktiska pressningen av en produkt vilket är 0.5 sekunder. All detta är gjort med 99% materialeffektivisering.

Dry Molded Fiber-produkter bör appliceras med hållbara barriärer och kan då bli återvunna som papper och därmed passa in i befintliga återvinningsprocesser. Om produkten skulle hamna fel – exempelvis I naturen – skulle produkten starta en naturlig kompostering utan att lämna ett avtryck.

Förutom fördelarna som redan nämnts, använder sig Dry Molded Fiber av standard pulp (oftast från trä) vilket är ett material tillgängligt globalt. Tillverkare kan med detta använda sig om lokala material – allt för att dra ner klimatavtrycket. Detta leder PulPac till att tro på att det är helt möjligt att göra Dry Molded Fiber till en global standard och skifta industrin mot en hållbar, plast-fri framtid.

Med det sagt, PulPacs mål är att ersätta en miljon ton plast till 2025, genom att dela med sig av Dry Molded Fiber med världen.

Nyheter

Jobbannonser

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top