Förbli uppdaterad med det senaste logistiknyheterna

podcast_alskalogistik

Förbli uppdaterad med det senaste från logistikbranschen

Älska Logistik med Greencarrier är podden som gör det lättare för dig att hålla dig uppdaterad inom logistikens värld och snabbt och effektivt gör dig lite klokare för varje avsnitt. Den 2 – 3 oktober kommer podden till Logistics & Distribution för att intervjua några av mötesplatsens skarpaste namnen i branschen. Men innan dess har vi fått chansen att träffa tjejerna bakom podden för ta reda på vad de tror om framtidens logistik och de hetaste trenderna inom logistik just nu. 

1. Vad är det absolut ”hetaste” inom logistikbranschen just nu? 

Hållbarhetsfrågan är såklart enormt viktig och aktuell! Logistikbranschen måste ta sitt ansvar och se till att agera mot klimathotet och bidra aktivt till en mer hållbar framtid. En annan het fråga är förändringsvilja och förmåga att anamma möjligheterna i en allt mer digitaliserad, automatiserad och elektrifierad verklighet. Vi behöver öka samverkan mellan olika aktörer för att förändra branschen och uppnå en mer hållbar logistikkedja, där vi arbetar tillsammans och har en holistisk syn. Det behövs också action, att faktiskt göra saker i verkligheten och inte bara prata om dem. 

2. Vilket område i branschen tror ni kommer ha utvecklas mest om 5-10år?

Svår och spännande fråga! Men vi tror och hoppas på att vi kommer se mer elektrifierade och automatiserade fordon och att vi kommer avända tekniken på ett mer effektivt sätt, så att vi kan dela data och fatta bättre beslut. Förhoppningsvis har vi även som människor insett att vi måste förändra våra beteenden och sätta hållbarhet högst upp på agendan. 

3. Vad kan man förvänta sig av Älska Logistik på mässan? 

Älska Logistik kommer köra konceptet ”Meet the speaker” på mässan, vilket betyder att vi livepoddar tillsammans med några av mässans talare. Det kommer bli spännande samtal där vi pratar trender, hållbarhet, logistik och framtid. Kom och häng i vår mässyta, en trevlig mötesplats för alla oss som älskar logistik! Och som en bonus kommer vi summera våra intervjuer, plocka ut höjdpunkterna och göra ett poddavsnitt som släpps tätt efter mässan. 

Lyssna på podcasten här 

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top