Elektrifiering och automatisering av transporter – slutet på 100 år av förenkling

Our Stories from Logistics & Automation

På den andra dagen av Logistics & Automation erbjöds besökarna en exklusiv möjlighet att lyssna på Einride och Logistikpoddens egen Per Olof Arnäs när han delade med sig av Einrides fascinerande resa mot en framtid med automatiserad logistik, där automatiserade fordon spelar en central roll.

Per Olof Arnäs har en gedigen erfarenhet inom logistik från 1980-talet och har arbetat både inom näringslivet och inom universitet. Under 2010-talet ägnade han sin tid åt att forska vid Chalmers tekniska högskola, där han studerade den digitala utvecklingen inom transport- och logistikbranschen. Efter ett årtionde som forskare beslutade han sig för att inte bara analysera framtiden, utan också vara med och forma den. Sedan 2021 innehar han rollen som Logistikstrateg på Einride.

Einride som på fordnidiska refererar till ”Den som reser ensam” är ett namn som speglar Einrides produkter mot en automatiserad framtid, där fokus ligger på automatiserade fordon. Under sitt seminarie diskuterade Per Olof inte minst utmaningarna som finns framför oss gällande den bristande teknologin inom transportsektorn, däremot så yttrade Per Olof på att möjligheterna för förbättring är stora.

En annan diskussion som Per Olof tog upp gällde den ofantliga ökningen av internet som har skett de senaste 25 åren. Det är viktigt att inte hamna efter i att uppdatera sina system och hitta fungerade  sätt att kunna hantera all denna data och information. Då samhällets grundpelare idag är beroende av internet.  

Per Olof Arnäs, speglar engagemanget för att utnyttja de möjligheter som 2000-talet erbjuder för att modernisera logistikbranschen. Genom att fokusera på automatiserade fordon har Einride och Per Olof Arnäs satt kursen för en framtid där innovativ teknologi och erfarenhet går hand i hand för att skapa en effektiv och hållbar logistikmiljö.

Per Olof Arnäs driver tillsammans med Nina Modig den framgångsrika Logistikpodden.
En podd om det mesta inom logistikbranschen.

För mer information om Logistikpodden, läs mer nedan.

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top