Här är hyr-robotorna som jobbar på ackord: ”De får betalt för det arbete de utför”

Utan att i förväg känna till storlek eller vikt på paketen kan hyr-robotarna från Rebl Industries depalettera över 700 paket per timme – utan att få ont eller tröttna. Tack vare hyrmodellen har uppstickaren fått stor uppmärksamhet i logistikbranschen, och nu besöker de Logistics & Automation.

För många företag är robotisering synonymt med höga investeringskostnader och långa ledtider. Men Rebl Industries har med sin as-a-service-lösning gjort det enkelt, snabbt och prisvärt att hyra en Workmate, som roboten kallas. Det är särskilt attraktivt för till exempel logistikbranschen, som där både behoven och möjligheterna är stora, menar Alexander Westerling, VD för Rebl Industries:

– Särskilt logistiksektorn har stor potential att använda robotar, sett till en låg grad av automation kombinerat med en arbetsmiljö där man har många, ofta slitsamma arbetsmoment. Där handlar det framför allt om depalletering, palletering och containertömning, under dygnets alla timmar.

Det speciella i Rebls fall är att robotarna inte i förväg behöver veta vilka pallar eller paket den ska hantera. Istället läser den av inför varje förflyttning och kan välja den snabbaste vägen. Därför kan den hålla en takt på över 700 paket per timme, fast den inte fått nån information i förväg.

Under året har företaget tagit stora steg framåt. Både en global fordonsleverantör Workmates i sin produktion med gott resultat. Men det är inte bara robotarnas smarta arbetssätt som fått uppmärksamhet, berättar Alexander Westerling:

– Med vår lösning betalar man för det utförda arbetet snarare än själva roboten. Den kan lösa monotona, tunga och ibland farliga arbetsuppgifter, som människor bör undvika. På bara några veckor kan man ha en Workmate fullt operativ, istället för de långa upphandlingsprocesser som är vanliga inom automation.

Rebl Industries finns på plats på Logistics & Automation, i monter I:05. Men du möter en av deras Workmates redan i entréhallen.

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top