Lär dig briljera på sociala medier

Hur briljerar du på sociala medier?

Sociala medier blir bara viktigare och det krävs allt mer för att verkligen sticka ut i bruset – Vilka är dina 3 i top bästa tips för att lyckas på sociala medier?

1. Rekrytera en stjärna, en digital native som andas och lever i den sociala media världen. 
2. Jobba datadrivet och gör en analys på de bilder och innehåll som får mest engagemang och sedan utgå från det när ni sedan skapar nytt innehåll. Data is key!
3. Bygg ett community – prata med dina följare och din målgrupp.Det krävs ett stort engagemang – det räcker alltså inte att bara publicera innehåll. 

Vad är Hövdings recept på framgångsrika sociala mediekanaler?

Hövdings recept – Vi jobbar extremt datadrivet med vårt innehåll samt att vi hela tiden synkar med vår kundtjänstavdelning. För att ge ett exempel så rasar det med frågor till kundtjänst om Hövding funkar på e-scootrar. Då ser vi till att publicera innehåll på våra sociala medier som förklarar detta på ett social media friendly sätt. Det handlar om att ge följarna och kunderna det dom vill ha och då är det viktigt att jobba tight med kundtjänst eller sälj för de sitter på extremt mycket info med tanke på att de ständigt har en dialog med kunderna. Sist men inte minst, så jobbar vi med influencers som är extremt duktiga på att skapa bra innehåll som vi sedan repostar. När man jobbar med influencers får man allt i ett – dvs en fotograf, skribent, publicist och kreatör i ett. Tänk på vad den notan skulle landat på om du anlitat en traditionell byrå. 

Vi tampas alla idag om vår tid att hinna med, vad är viktigast att prioritera för att lyckas på sociala medier?

Prioritera bra och relevant innehåll. Det behöver inte vara perfekt men bättre att du publicerar innehåll när du har något att säga och som folk faktiskt vill konsumera än att du bara lägger upp en vanlig bild med en tråkig text – då kan du lika gärna låta bli. 

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top