Deras plaströr räddar liv: “En patenterad hemlighet”

Ett plaströr med ett minne

Det är en oroväckande siffra när man talar om hur många arbetsplatsolyckor som sker varje år. Under 2017 omkom i Sverige 55 personer – en siffra som globalt uppgår till 2,3 miljoner.

– Så behöver det inte vara, men många stora företag tar det inte på allvar, säger Joakim Berntsson, vd Sverige på A-SAFE.

Används över hela världen

Världsledande A-SAFE startade som ett familjeägt företag 1984 och expanderar nu snabbt i Sverige med polymera säkerhetsskydd – ett skyddande plaströr i tre lager som fångar upp smällar av allt från tunga industritruckar till felparkerande bilar.

Företag som hunnit visa intresse för A-SAFE är bland annat Volvo, Coca-Cola, ICA, SCA, Kimberly-Clark, Heineken, Toyota, Nestle, Volkswagen och DHL.

Plaströret är en patenterad hemlighet, skiljer sig markant från traditionella påkörningsskydd av stål och används i bland annat parkeringshus, industrilokaler, lager, inom detaljhandeln och på världens mest trafikerade flygplatser.

– När ett fordon eller en truck kör in i röret studsar det tillbaka eftersom skyddet absorberar kraften. Plaströret återtar sin ursprungliga form utan att något skadas. Ett plaströr med ett minne.

”Konsekvenskostnaderna är högre”

Röret skyddar inte bara fordon, väggar och omgivning – det förbättrar också säkerheten och minskar risken för personskador.

– Konsekvenskostnaderna är oftast mycket högre än totalkostnaden av en investering, avslutar Joakim. En lönsam affär för alla parter.

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top