Framgångsrik e-handel hänger på lagret

"Lager är avgörande för en
fungerande business"

Modejätten ASOS blev ett levande bevis, tidigare i sommar, på att lager är avgörande för en fungerande business. När ASOS delgav sina siffror för sina senaste fyra verksamhetsmånader, fram till den sista juni i år uppvisades ett rejält tapp på börsen för företaget. Anledningen till det stora tappet är problem med logistik och i synnerhet lagerhantering i USA och EU, något som resulterat i såväl sura kunder som stora kostnader för att ställa till rätt.

– Att implementera den stora översynen av infrastruktur och teknik i våra amerikanska och europeiska lager har tagit längre tid än vi hade förväntat oss, vilket påverkar vårt utbuds tillgänglighet, försäljning och kostnadsbas i dessa regioner, säger företagets vd Nick Beighton, i en kommentar till rapporten.

De tekniska problemen på lagrena är beräknade att kosta närmare 300 miljoner kronor, för Asos att komma till rätta med. Det som ligger bakom lagerkaoset är nya automatiserade lagerhanteringssystem och lagerkontrollsystem. När det vardagliga lagerrutinerna inte rullar på som det ska blir hela ledet av logistikkedjan påverkat. Behovet av att hänga med i utvecklingen med nya, automatiserade lager kvarstår men måste vägas mot risken av ett tapp om implementeringen av ett moderniserat lager påverkar de vardagliga arbetet.

Mest drabbat område är EU, där tillväxten stannade på 5 procent under perioden, och med en lagerhubb som beräknas vara tillbaka på banan först i september. De marknader som drabbats hårdast i EU tros vara Frankrike och Tyskland.

Mer information och källa

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top