Transporttrenderna du måste ha koll på!

Vi listar trenderna för 2019

Det händer alltid mycket på trendfronten, under de senaste åren har tekniska lösningar revolutionerat transport- och logistikbranschen och fjolåret var inget undantag. Utvecklingen av leveranser på slutkonsumentens villkor har fortsatt att öka under året i samma takt som e-handeln växer. Nedan listas några av de trender som förutspåddes slå igenom ännu hårdare under 2019, hur ser det ut och framför har du koll på dem?

1. Cargobikens revansch
Efterfrågan av snabba och flexibla samma dag-leveranser ökar och med det stiger även cargobikens popularitet. Det är främst synligt i större städer som Göteborg, Malmö och Stockholm.

2. Hemleverans av större paket gör revolution
Ribban för leveransflexibilitet av mindre paket höjs ständigt men för leveranser av större varor och produkter har det länge stått stilla. Nu händer det saker på denna fronten!

3. Flexiblare leveransplaster
För att kunna möta behoven som finns när det gäller flexibilitet för slutkonsumenten kommer leveranser med användningen av digitala lås och boxar att öka ytterligare. Hämta var du vill, när du vill och hur du vill kommer snart att vara en självklarhet för alla.

4. Butiksdöden eskalerar – E-handeln växer
Att fysiska butiker har det svårt är knappast någon nyhet. Vad vi sett av butiksdöden är dock bara en början och under 2019 kommer den att fortsätta skörda offer. Leksakshandlare och de stora elektronikvaruhusen är ett par av de aktörer som kommer att få det extra tufft. Detta kommer i sin tur gynna en växande e-handel och behoven av leveranskapacitet kommer att stiga i samma raska takt.

Källa

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Scroll to Top